Primăria Șelimbăr investește în infrastructura cartierului Avantgarden. Sens giratoriu, radare fixe și preluarea iluminatului stradal (video interviu)

Primăria comunei Șelimbăr are în plan o serie de investiții importante în cartierul Avantgarden, cu scopul de a îmbunătăți infrastructura rutieră și siguranța locuitorilor.

Un obiectiv important este realizarea unui sens giratoriu în dreptul cartierului Avantgarden. Acest sens giratoriu va avea rolul de a reduce intensitatea traficului și de a diminua numărul de accidente rutiere din zonă.

”În acea zonă avem un sens giratoriu care se va face în dreptul cartierului Avantgarden. Știm cu toții că acolo este o zonă sensibilă cu privire la viteza de deplasare a unor concetățeni de-ai noștri.” a declarat Primarul Marius Grecu la Ora Locală.

Radare fixe în zone cheie

„O să achiziționăm șase radare fixe și o să le montăm în zonele sensibile. Bineînțeles că vom începe cu bulevardul Mihai Viteazu, pe strada Pictor Nicolae Brana și pe strada Principală din Șelimbăr, în primă fază.” spune Grecu.

Primăria va implementa un sistem de radare fixe în trei zone cheie din Șelimbăr, inclusiv pe bulevardul Mihai Viteazu, pe strada Pictor Nicolae Brana și pe strada Principală. Scopul este de a tempera viteza șoferilor și de a crește siguranța rutieră.

Preluarea iluminatului stradal

Primăria Șelimbăr întreprinde demersuri legale pentru a prelua rețeaua de iluminat stradal din cartierul Avantgarden, după ce a preluat recent rețeaua stradală. Există discuții cu Asociația de Proprietari din cartier pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe un teren deținut de asociație.

„Sunt aproximativ 600 de familii. O problemă nu pot să spun că este. Am depășit momentul pentru că am reușit să preluăm rețeaua stradală de curând și în acest moment facem demersurile necesare pentru preluarea iluminatului stradal. Suntem în discuții cu Asociația de Proprietari de acolo, care deține un teren pe care putem să îl transformăm într-un loc de joacă împreună.” a spus pe final primarul Șelimbărului.

Primește știrile in timp real

1 Comentariu
  1. […] Primăria Șelimbăr investește în infrastructura cartierului Avantgarden. Sens giratoriu, radare … […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.