FOTO Femei „vrăjite” pe Facebook, jefuite și amenințate de un sibian

Un sibian în vârstă de 31 de ani a fost reținut de polițiștii sibieni, după ce a „agățat” mai multe femei pe Facebook, le-a scos în oraș și le-a jefuit. În plus, acesta le-a amenințat, ca nu cumva să facă plângeri la Poliție.

Prada – femei între 25 și 35 de ani
„La data de 18 aprilie a.c., în continuarea cercetărilor desfășurate într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni cu violență, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au efectuat o percheziție domiciliară pe raza orașului Avrig. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, localnic, a fost reținut”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Bărbatul (M. I. L.)  este bănuit că, în perioada iulie 2018 – martie 2019, prin intermediul rețelelor de socializare, prin mesaje menite să stârnească interesul și să inducă încredere, ar fi stabilit diferite întâlniri cu patru femei, cu vârste cuprinse între 25 – 35 de ani, din municipiul Sibiu, pe raza municipiului, dar și în afara lui, sub pretextul că ar fi manifestat sentimente de afecțiune față de acestea.

Le bătea și amenința ca să nu-l denunțe la Poliție
Întâlnirile ar fi avut loc în autoturismul bărbatului sau al femeilor, în locuri izolate, unde, sub amenințări cu acte de violență sau chiar agresiune fizică, bărbatul le-ar fi deposedat pe acestea de bunurile pe care le aveau asupra lor, bani și bijuterii.
La scurt timp după ce întâlnirile aveau loc, avrigeanul ar fi obișnuit să contacteze victimele, transmițându-le fie mesaje conciliante, de natură a testa atitudinea victimei față de faptă și a crea aparența unui conflict pur sentimental, fie mesaje amenințătoare în cazul în care victima ar fi denunțat fapta.

Reținut pentru 24 de ore
„La data de 18 aprilie a.c., bărbatul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea a patru infracțiuni de tâlhărie calificată, a unei infracțiuni de amenințare, a unei infracțiuni de lovire sau alte violențe și a unei infracțiuni de hărțuire. Prejudiciul creat se ridică la suma de 2.010 lei ”, mai spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.