Fosta șefă de la Ambulanță, dezvăluiri după ce a fost demisă: „Am greșit”

Alina Tărnăuceanu, fosta șefă a Serviciului de Ambulanță Sibiu (SAJ), a fost demisă din funcție de Ministerul Sănătății. La câteva zile de la decizie, fostul manager a răbufnit și a realizat decalogul „greșelilor” pe care le-a făcut în timpul mandatului. 

”Decalogul greșelilor
Da, am greșit.
Da, am greșit pentru că nu am întrerupt activitatea în ianuarie 2017.
Da, am greșit pentru că, având un singur referent cu atribuții pe achiziții, internat în spital, am continuat să repar ambulanțele vechi, din 2001.
Da, am greșit pentru că am acceptat ca activitatea financiar-contabilă, coordonată de directorul economic, să fie asigurată, în ianuarie 2017, de către un singur om.
Da, am greșit pentru că am menținut funcționalitatea unui serviciu public de importanță strategică cu un buget împărțit în 87% cheltuieli salariale și 13% bunuri și servicii.
Da, am greșit pentru că am acceptat să funcționez cu jumătate de consilier juridic și cu zero auditori interni.
Da, am greșit pentru că cele trei compartimente tehnice asigurate de către directorul tehnic au fost asigurate de două persoane.
Da, am greșit pentru că am semnalat în scris, în nenumărate rânduri, nefuncționalitățile de la SAJ Sibiu, atât la nivel local, cât și la nivel central, începând din 2014 și așteptând fără să vină răspunsuri, până acum o săptămână.
Da, am greșit pentru că am căutat împreună cu organizația sindicală soluții atât pentru drepturile angajaților, cât și pentru problemele personale ale acestora.
Da, am greșit pentru că am crezut în scopul meu în viață, OMUL, fie el angajat sau beneficiar al serviciilor de asistență medicală de urgență, poate fi susținut în viață de un mijloc numit funcție după 20 de ani de activitate în această organizație.

Mulțumesc acelora care m-au susținut și mai ales celor care nu au făcut-o.

Poate, astfel, noua conducere SAJ va reuși să depășească limita de avarie umană, tehnică și financiară.”, este mesajul Alinei Tărnăuceanu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.