Salvează zeci de sibieni bolnavi – Poți vinde ce nu mai folosești, iar banii ajung la cei aflați la nevoie

La Sibiu, există un bazar umanitar online, destinat tuturor celor care au ceva de oferit pentru oamenii aflați la nevoie. Mai exact, dacă ceva te încurcă prin casă, îl poți vinde cuiva care s-ar putea folosi de el, astfel, banii primiți pot fi donați în conturile copiilor și adulților bolnavi.

Cum a apărut bazarul umanitar
Ioana Coroian, o tânără sibiancă, mămica unui băiețel în vârstă de 8 ani, s-a gândit cum ar putea să-i ajute mai mult pe copiii bolnavi și chinuiți de soarta mult prea grea. Așa a înființat grupul de Facebook Bazar Umanitar Online – Sibiu, și a venit cu o idee extraordinară: aceea de a vinde obiecte de care nu se mai folosește, astfel încât banii primiți să fie donați în conturile celor ce au mare nevoie de ajutor.
Cauza ei a fost percepută rapid și cu drag de mulți sibieni cu suflet mare, întrucât mulți și-au pus articole de îmbrăcăminte, de încălțăminte, aparate electrocasnice și jucării la vânzare, astfel încât, la un moment dat, s-au strâns chiar 47.000 de euro pentru un băiețel bolnav. La această acțiune au contribuit însă și firme din oraș, dar și alți oameni cu suflet mare.

Cum sunt donați banii bolnavilor
„Toată lumea are acasă haine, încălțăminte sau alte lucruri de care nu mai au nevoie, așa că de ce să nu le dea cuiva care ar fi bucuros să le folosească? Banii primiți la schimb produsului sunt donați ulterior într-un cont bancar, la alegere, pentru unul dintre cazurile umanitare prezentate în grup.”, spune Ioana Coroian, administratorul grupului.
Lucrurile pe grup sunt extrem de transparente, astfel încât să nu existe nicidecum îndoiala că banii primiți nu ar fi fost transferați în conturile bolnavilor. Ca să înțelegem mai bine care este ideea grupului, Ioana ne-a povestit în detaliu cum procedăm: „Să zicem că am o geacă pe care vreau s-o vând cu 50 de lei, de exemplu. O postez pe grup, scriu prețul, apoi menționez către ce caz vreau să ajungă suma respectivă. Cumpărătorului îi place, o achiziționează și donează suma respectivă în contul menționat de vânzător. Apoi fiecare postează chitanța de la bancă, drept dovadă că banii au ajuns unde trebuie”, explică Ioana.

Fiecare poate vinde orice dorește, important este ca banii să se strângă pentru cei aflați la nevoie
În grupul de pe Facebook Bazar Umanitar Online Sibiu, nimeni nu este restricționat. Fiecare poate vinde orice, fiecare poate cumpăra cât și ce vrea. Multe firme din Sibiu s-au alăturat și ele cauzei și au venit în atenția sibienilor cu oferte diverse. De exemplu, un salon de înfrumusețare a oferit cinci programări pentru cinci femei, la extensii de gene, la prețul de 120 de lei ședința. Sumele respective au fost transferate automat de către reprezentanții salonului în contul unui băiețel bolnav.
În prezent, Ioana își dorește ca nu numai simplii sibieni să se implice, ci și firmele ori companiile. „Aș fi bucuroasă să existe firme care pot să ajute, de exemplu, prin donare de servicii. Cazurile prezentate au mare nevoie de bani. Sunt copii care trebuie să continue tratamente, adulți care au nevoie de operații… Orice ajutor e binevenit”, spune Ioana.
Datorită sibienilor cu suflet mare, doi copii au reușit chiar să ajungă în Italia și Franța, la clinici private, pentru a-și continua tratamentele.
Până acum s-au adunat 7.000 de oameni pe Facebook. Dacă și tu ai ceva de oferit, de vândut, de cumpărat, ori pur și simplu vrei să donezi în cadrul strângerilor de fonduri, nu ezita să te înscrii în grupul Bazar Umanitar Online – Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.