Parcare subterană, parc și patru benzi pe Strada Doamna Stanca. Primarul Marius Grecu: ”Este o oportunitate” (interviu)

Locuitorii de pe Strada Doamna Stanca se vor bucura în viitorul apropiat de un spațiu de recreere atât pentru cei mici cât și pentru părinți și bunici, precum și de o parcare subterană și de patru benzi de circulație.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu a anunțat că în bugetul local de anul acesta, se prevede achiziționarea unui teren de aproximativ 4.300 de metri pătrați situat pe Strada Doamna Stanca numărul 15. Pe terenul, evaluat la 3 milioane de lei, se plănuiește construcția unei parcări subterane și a unui un parc complex care va oferi facilități atât pentru copii cât și pentru adulți.

„Suntem în analiză cu câteva proiecte, și nu doar în analiză, unele locuri de joacă au fost puse în operă. În bugetul de anul acesta se regăsește suma necesară pentru achiziția unui teren de pe strada Doamna Stanca numărul 15, aproximativ de 4.300 m pătrați în valoare de 3 milioane de lei. Acest teren este o oportunitate pentru administrația locală ca să putem pune în operă o parcare subterană, să putem face un spațiu de recreere nu doar pentru zona de leagăne, va fi un mini parc, cu aparate de fitness în aer liber, o zonă de family”, a spus primarul Marius Grecu.

Îuna aprilie, se va efectua achiziționarea terenului, iar imediat după aceasta, vor fi demarați pașii următori pentru implementarea proiectului, care include construcția parcării subterane și a zonei de recreere.

„În primă fază vom face achiziția terenului, avem prevăzut și în buget, în luna aprilie ar trebui să facem achiziția terenului, ulterior să începem să facem la prima rectificare o proiectare amenajarea acestui teren și a parcării”, a mai adăugat Marius Grecu.

De asemenea, primarul comunei Șelimbăr intenționează să extindă artera Doamna Stanca prin adăugarea a două benzi auto suplimentare. Această inițiativă are ca obiectiv principal reducerea congestiei traficului în zona centrului comercial.

„Orice om normal la cap și-ar dori extinderea acestei străzi. Este cea mai importantă stradă din județul Sibiu pot să spun. În momentul de față am demarat întocmirea unei documentații PUZ, este o documentație foarte amplă pentru că noi ajungem în situația în care să facem exproprieri. Au trebuit identificate toate suprafețele de teren. O să fie profilul Bulevardului Mihai Viteazu. Și gândim un drum de legătură între Doamna Stanca și Aleea Monumentului”, a spus Marius Grecu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.