Efectul scumpirilor și inflației. Sibienii nu mai merg la stomatolog decât dacă e o urgență

Prețurile tratamentelor stomatologice au crescut semnificativ după pandemie, iar sibienii au început să amâne vizitele la medicul stomatolog.

Conform unui sondaj realizat de OradeSibiu, numărul de programări pentru tratamente obișnuite a scăzut cu 20% în ultimul an, în timp ce numărul de urgențe a crescut cu 30%.

„Scumpirile au afectat foarte mult domeniul stomatologiei. Materia primă folosită în cabinetele stomatologice a crescut semnificativ în preț, iar acest lucru s-a reflectat în prețul tratamentelor. De asemenea, și alte scumpiri din viața de zi cu zi au contribuit la această situație”, a declarat Constantin, medic stomatolog din Sibiu.

Potrivit medicului, cei mai mulți sibieni amână vizitele la stomatolog pentru că nu își permit să plătească tratamentele.

„Sunt mulți pacienți care întreabă dacă pot plăti în rate procedurile. Este mai greu pentru toată lumea, iar stomatologia este o necesitate, nu un moft”, a mai spus Constantin.

Totuși, tinerii sunt cei care continuă să meargă la stomatolog regulat, chiar și în contextul scumpirilor.

„Vin cei care sunt conștienți că trebuie să meargă la dentist. În general, tinerii. A crescut numărul urgențelor, mulți vin pe ultima sută de metri”, a declarat un reprezentant al GiaDentSmile Sibiu.

În concluzie, scumpirea tratamentelor stomatologice a dus la o scădere a numărului de programări pentru tratamente obișnuite și la o creștere a numărului de urgențe în Sibiu. Tinerii sunt cei care continuă să meargă la stomatolog regulat, chiar și în acest context.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.