Trei tineri prinși în trafic fără permis pe drumurile din județ. Cel mai ”curajos” are 15 ani

Joi, polițiștii din județul Sibiu au depistat trei cazuri de conducere fără permis.

În primul caz, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Vâlcea, a fost oprit de poliție pe DJ 106, în afara localității Cornățel. Din verificări a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

În al doilea caz, un tânăr în vârstă de 15 ani, din Avrig, a fost oprit de poliție pe DN 1, la ieșirea din localitatea Porumbacu de Jos. Tânărul nu deținea permis de conducere, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. În plus, pe numele tatălui tânărului, în vârstă de 38 de ani, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare.

În al treilea caz, un tânăr în vârstă de 18 ani, din Turnu Roșu, a fost oprit de poliție în localitate. Tânărul nu deținea permis de conducere, iar motocicleta pe care o conducea era neînmatriculată. În acest caz, au fost deschise două dosare penale, unul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar celălalt sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Conducerea fără permis este o infracțiune gravă care poate pune în pericol viața și integritatea corporală a conducătorului auto, a pasagerilor și a altor participanți la trafic. De asemenea, poate duce la accidente rutiere grave, cu urmări tragice.

Încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere este o infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.