Bărbat din Șelimbăr cercetat penal după ce a vândut două detectoare de metal

Un bărbat din Șelimbăr este cercetat penal după ce a vândut două detectoare de metal fără autorizație.

În cadrul activităților specifice desfășurate pe linia protejării patrimoniului  cultural național, precum și de prevenire a faptelor ilicite privind braconajul arheologic și a detecțiilor neautorizare care afectează siturile arheologice, polițiștii specializați din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizație, faptă prevăzută și pedepsită de art. 27 alin. 1 din O.G. 43/2000, republicată.

În fapt, la data de 27 iulie, în urma activităților specifice desfășurate de către specialiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, pe o platformă de comerț on-line a fost identificat un anunț privind oferirea spre vânzare a două detectoare de metale pentru suma de 800 euro, fără obţinerea autorizaţiei necesare, emisă de către Inspectoratul de Poliție al Judeţului Sibiu.” precizează IPJ Sibiu.

Polițiștii sibieni au contactat vânzătorul (un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Șelimbăr), care le-a oferit spre vânzare cele două detectoare, precizându-le faptul că știe că vânzarea acestor bunuri este interzisă, însă se poate face un act de donație, eludând astfel prevederile legale în domeniul patrimoniului cultural național.

După ce și-au declinat identitatea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării cele 2 detectoare de matale și au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizație, faptă prevăzută și pedepsită de art. 27 alin. 1 din O.G. 43/2000, republicată. 

Cercetările în acest dosar continuă. 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.