Centrul de vaccinare din Șelimbăr primește tot mai puțini doritori – I se va decide soarta

iony kit

Centrul de vaccinare de la mall-ul din Șelimbăr, deschis în luna martie, a reprezentat la acel moment o variantă pentru cei care doreau să se vaccineze, dar în alte centre erau nevoiți să aștepte săptămâni întregi. Acum însă, la fel ca în alte centre, și aici a scăzut cererea pentru imunizarea contra coronavirusului. Direcția de Sănătate publică Sibiu va face o analiză a tuturor centrelor de vaccinare din județ și va lua o decizie față de programul acestora sau suspendarea activității.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu va face o analiză zilele următoare și se va lua o decizie în ceea ce privește funcționarea centrelor de vaccinare din județ. ”După analiză vom vedea dacă de luni vor mai funcționa toate sau dacă va fi cazul să închidem din ele. Oricum, centrele mobile merg în zona rurală, oamenii se vaccinează, pe partea asta e cât de cât deschidere. Dar, este adevărat, interesul sibienilor pentru vaccinare a scăzut î ultima perioadă”, spune Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.

De exemplu, marți, la Centrul din Agnita, unde acum câteva aluni se făceau programări cu săptămâni înainte, nu s-a vaccinat nimeni. La centrul de la Spitalul de Psihiatrie s-au vaccinat 5 persoane. Cele mai multe au primit serul al centrul drive-through din parcarea Teatrului.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 238.418 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 124.320 persoane cu prima doză de vaccin și 114.098 persoane cu cea de-a doua doză.

Pericolul nu a trecut

Dar, scăderea numărului de infectări zilnice cu coronavirus nu înseamnă că pandemia a trecut. Din contră, specialiștii spun că în toamnă va urma un nou val provocat de tulpina indiană Delta. ”Relaxarea măsurilor anti covid care acum ne permit să savurăm vara se datorează scăderii numărului de infectări datorită vaccinării populației. Dar, asta nu înseamnă că am depășit pandemia. Varianta Delta se transmite din ce în ce mai mult, este mult mai contagioasă, și pentru a preveni îmbolnăvirea în masă și din nou suprasolicitarea spitalelor este necesar ca populația să se vaccineze. Studiile arată că cele patru vaccinuri autorizate sunt eficiente împotriva noilor tulpini, deci avem toate motivele să ne vaccinăm și să nu mai permitem să ne întoarcem la situația dramatică din toamnă”, spune Daniel Chelcea.

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.