Alexandru are nevoie de 300 de euro pentru bateriile scaunului cu rotile, pentru a se putea deplasa

iony kit

Alexandru Botezatu iese din casă doar în scaunul cu rotile, pentru că suferă de tetrapareză spastică de la naștere. Pentru a putea face asta în continuare are nevoie de ajutor. Scaunul funcționează cu baterii care trebuie schimbate la fiecare doi ani. Prețul lor este de 1700 de lei, puțin peste 300 de euro, bani pe care Alexandru nu îi are.

Alexandru are 46 de ani și locuiește la etajul 1 al unui bloc din Mârșa. Pentru a ieși la aer este dus pe brațe de o prietenă sau de sora lui. Un alt ajutor enorm pentru plimbările lui Alexandru este un scaun electric pe care îl folosește de mai bine de 10 ani. ”Am un prieten în Franța care avea o fundație, prin care mi-a donat scaunul, pentru că altfel nu te poți apropia, e cred 10.000 de euro. Vă dați seama că e de foarte mare ajutor. Altfel nu aș fi putut ieși din casă. Să poți să ieși afară, să te plimbi puțin, să mai vezi oamenii, este extraordinar. Pentru alții acesta e un lucru normal, pe care îl fac automat, nici nu se gândesc cât de norocoși sunt că pot ieși din casă. Pentru mine e o bucurie”, spune Alexandru.

Doar că o dată la doi ani, bucuria lui Alexandru pălește din cauza faptului că bateriile scaunului trebuie schimbate. Iar costul lor îi depășește posibilitățile bărbatului. ”Sunt niște baterii speciale, care nu au acid, pentru că, dacă doamne ferește se răstoarnă scaunul să nu curgă, să nu prezinte vreun pericol. Se încarcă la un fel de redresor care e atașat scaunului, dar nu în timpul mersului. Deci, durata de viață a lor este de aproximativ 2 ani. Acum se apropie de final și am nevoie de unele noi pentru a mă putea deplasa atât cât o fac….”, spune Alexandru.

Costul bateriilor este de aproximativ 1700 de lei, adică vreo 350 de euro. Nu sunt bani mulți, dar este o sumă pe care Alexandru nu o are. Dar, cu ajutorul unor mici donații din partea oamenilor de bine, Alexandru va putea să iasă din casă pentru următorii doi ani. E tot ce își dorește. Cine poate să îi ajute are la dispoziție conturile deschise pe numele de Alexandru Botezatu la Raiffeisen Bank:

CONT IBAN LEI – RO73RZBR0000060002990947

CONT IBAN EURO – RO38RZBR0000060020857425

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.