Drumul care leagă Cartierul Arhitecților de Șelimbăr, blocat de prefectură – ”Nu este drum public”

Problema traficului pentru locuitorii din Cartierul Arhitecților care merg zilnic la Sibiu este veche. Pentru a ajunge mai repede la serviciu, locuitorii din cartier foloseau drumul care trece pe la troiță și ajungeau astfel mai repede în Sibiu. Odată cu instituirea carantinei, acest drum a fost blocat, fapt ce a îngreunat și mai mult traficul.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis introducerea carantinei zonale în orașul Cisnădie, care a intrat în vigoare vineri, 2 aprilie și va dura până în data de 16 aprilie. La ieșirea din oraș spre Cartierul Arhitecților din Cisnădie este amplasat unul din cele patru filtre de poliție care verifică dacă oamenii au declarații pe propria răspundere care să justifice motivul deplasării.

În zona orașului Cisnădie vor fi instituite patru filtre rutiere, astfel:

  • DJ 106 D – intrarea în Cisnădie dinspre Cisnădioara (Sala Polivalentă)
  • DJ 106 C – intrarea în Cisnădie dinspre Sadu
  • DJ 106 D – intrarea in Cisnădie dinspre DN 1 (in imediata apropiere a căii ferate)
  • Calea Cisnădiei din municipiul Sibiu – intrarea în Cisnădie, în zona stației de alimentare cu carburant.

Pentru a reduce timpul petrecut în trafic, o parte din locuitorii cartierului foloseau drumul care trece pe la Troiță și iese în zona Dedeman – Avantgarden. Deși acest drum este de pământ și, evident greu de traversat, cetățenii optau pentru această cale, în schimbul timpului mai scurt de deplasare. Din ziua în care orașul Cisnădie a intrat în carantină, acest drum a fost blocat, fapt ce a stârnit un val de nemulțumiri din partea locuitorilor, aceștia spunând că de când s-a închis acel drum, timpul de deplasare a crescut și mai mult.

Mai multe detalii despre revolta cetățenilor AICI

Prefectura explică de ce a închis drumul

Prefectura spune că drumul a fost blocat pentru că nu este un drum public.

”Conform art. 2 din Hotărârea nr 35/2021 a CJSU este strict interzisă intrarea / ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. Drumul menționat este închis deoarece nu este un drum deschis circulației publice rutiere.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.