Dezastrul din masivul Iezer-Păpușa – Șelimbărenii pot ajuta la împădurirea zonei

Șelimbărenii pot contribui la refacerea celei mai mari răni din munții Făgăraș. Masivul Iezer-Păpușa a fost „ras” din cauza tăierilor ilegale. Agent Green își propune acum să împădurească această zonă și să o transforme într-un paradis veșnic. Puteți dona bani pentru a ajuta ONG-ul în demersul său.

În urma tăierilor masive din munții Făgăraș a rămas un mare gol. Dezastrul din masivul Iezer – Păpușa nu s-a mai refăcut, astfel că este nevoie de o împădurire pentru a transforma zona într-un paradis veșnic. Cei de Agent Green vor planta, în luna aprilie, arbori, și garantează că aceștia nu vor mai fi tăiați.

„Cea mai mare rană din munții Făgăraș este o tăiere la ras în zona masivului Iezer-Păpușa. Măsoară mai bine de 300 de hectare și a fost comisă între 2008-2013. Adică vreme de 5 ani, au ieșit de aici peste 5000 de camioane pline ochi fără ca autoritățile să le vadă. Greu de crezut. Răul a fost făcut. Nimeni nu a plătit pentru această hoție. În orice caz, natura nu s-a mai refăcut și are acum nevoie de ajutorul nostru, fără de care aici nu va mai fi pădure ci va rămâne un munte cu boscheți, așa cum a devenit după marea tăiere”, spun reprezentanții Agent Green.

25 de lei pentru împădurirea masivului Iezer – Păpușa

Sibienii pot dona câte 25 de lei pentru a ajuta la împădurirea masivului Iezer – Păpușa. Efortul oamenilor nu va fi în zadar, căci cei de la Agent Green, care se ocupă de întregul demers, asigură că arborii vor fi îngrijiți în următorii ani pentru a se asigura că au prins rădăcini.

„Vom replanta întregul munte cu specii naturale de arbori, cot la cot cu proprietarul terenului. Ne-am asigurat prin contract că ceea ce plantăm aici nu va fi tăiat niciodată. Deci efortul nostru și al tău nu va fi în zadar. Cu fiecare 25 de lei donați de tine și de prietenii tăi, noi vom planta începând cu aprilie 2021 câte un arbore și vom asigura îngrijirea lui vreme de 7 ani pentru a ne asigura că va prinde rădăcini”, anunță Agent Green.

Poți dona aici: https://www.agentgreen.ro/plantare-2021/

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.