Trei copii au furat o mașină din Veștem – Proprietarul a gasit-o vandalizată

Un bărbat din Veștem s-a trezit de dimineață fără mașină. Aceasta era parcată în fața casei și se pare că a fost furată de trei copii din Tălmaciu, în vârstă de 13, 16 și 17 ani. Minorii au vandalizat-o, apoi au abandonat-o în câmp, chiar lângă locuința lor.

Totul s-a petrecut în noaptea de marți spre miercuri. Cei trei minori ar fi furat mașina din fața unui imobil de pe raza localității Veștem. Dimineața, când proprietarul s-a trezit, a avut neplăcuta surpriză să vadă că îi lipsește autoturismul.

Acesta a făcut o plângere la poliție. „La data de 08.07. a.c., în jurul orei 08.00, un bărbat domiciliat în satul Veștem a reclamat că persoane necunoscute, în noaptea de 7 spre 8 iunie, în intervalul orar 22.00 – 07.00, au sustras din fața unui imobil un autoturism. S-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În imaginile de mai sus apar cei trei copii. Aceștia își făceau planul înainte de a fura mașina.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, la scurt timp au fost identificați presupușii autori ai furtului. Este vorba despre trei copii, cel mai mic dintrei ei având vârsta de 13 ani, cu toții domiciliați în Tălmaciu. Aceștia nu doar că au furat mașina, dar au și „modificat-o”. Autoturismul, un model Dacia 1309, pare că a fost „recondiționat”, tocmai pentru a nu fi recunoscut de proprietar.

Așa arăta inițial mașina
Copiii au „recondiționat” autoturismul

„Eu am găsit mașina cu încă un prieten. Ne-am dus după urme și am găsit-o la Tălmaciu, în câmp, la canton. Tot acolo locuiesc și copiii. Au vopsit-o, au decopertat-o, ca să nu o mai recunosc. Mi-au zis că au furat-o ca să se plimbe puțin și ei”, a spus Mihai Popa, proprietatul mașinii.

Polițiștii de la Investigații Criminale continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a celor întâmplate. Fiind vorba despre hoți minori însă, nu se vor lua măsuri împotriva lor.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.