VIDEO FOTO: Stație pentru deșeuri la Șelimbăr „care nu miroase” – Cum ar arăta

Întrebarea pe care locuitorii din Șelimbăr, dar și consilierii județeni și cei locali, își pun, zilele acestea o întrebare: Se va face sau nu o staţie pentru deşeuri la Şelimbăr? Vineri dimineaţa, consilierii din Şelimbăr discută cu consultanţii Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu despre cum se poate construi o staţie de deşeuri, „care nu miroase”.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a dat asigurări joi, că, dacă se va construi o staţie de deşeuri la Şelimbăr, aceasta nu miroase, nu poluează şi este ceva bun pentru comună şi judeţ. Joi, consilierii judeţeni au votat ca să facă o cerere către consilierii comunali din Şelimbăr, cărora le cer să aprope transferul unui teren de 30 de hectare către CJ Sibiu, pe care să se facă viitoarea staţie pentru deşeuri.

Daniela Cîmpean: „Noi nu luăm decizii după ureche”
„Noi nu luăm decizii după ureche, luăm decizii pe date concrete (…). Este ultima sută de metri pe care noi o putem parcurge pentru a moderniza pe bani europeni sistemul de management integrat al deşeurilor. Pentru a aplica la acest proiect, care nu este important, este vital pentru judeţul Sibiu, suntem obligaţi să facem anumiţi paşi. Unul dintre paşii fundamentali este să identificăm un teren pe care am putea realiza aceste investiţii pe bani europeni. Vreau să vă zic domnule consilier, că de luni de zile purtăm discuţii cu administraţii publice locale pentru a identifica un teren care să corespundă rigorilor legislative şi de amplasament pentru această investiţie, că, indiferent ce scrie în presă, discuţii s-au purtat inclusiv cu domnul primar de la Şelimbăr, că nu putem lua decizia că cerem sau nu un teren că a apărut astăzi un articol în presă, în condiţiile în care mâine (vineri n.r.) la 8.30 există o întâlnire la Primăria Şelimbăr, cu reprezentanţii consultantului care ne consiliază pentru a aduce aceşti bani europeni, cu consilierii de la Primăria Şelimbăr. Vreau să vă mai zic că este o simplă cerere, dar care este un pas absolut obligatoriu din punct de vedere legal, pentru că noi nu corespondăm cu Primăria Şelimbăr în afara cadrului legal. Ca să putem cere un transfer de teren, trebuie să am acordul Consiliului Judeţean, că nu cer eu terenuri că vreau eu, preşedinta Consiliului Judeţean un teren şi că aşa vreau eu, cer teren de la Şelimbăr. (…) Cererea noastră care îmbracă forma unei hotărâri de consiliul judeţean, merge în Consiliul Local Şelimbăr şi Consiliul Local Şelimbăr spune dacă este de acord sau nu, să cedeze acel teren”, a declarat joi,preşedintele CJ SIbiu.

Vezi cum arată staţia de deşeuri de lângă Oradea. Aşa ar putea să se facă una lângă Sibiu, la Şelimbăr
Preşedintele CJ SIbiu, Daniela Cimpean, a declarat că, dacă se va face staţia de deşeuri la Şelimbăr, nu va fi pusă în pericol sănătatea oamenilor, mediul, mai mult, am putea pe viitor să plătim mai puţini bani pentru taxa de salubritate. “Primăria Oradea are o astfel de staţie de tratare lângă oraşul Oradea şi nu o murit nimeni din cauza asta. Nu afectăm în niciun fel cetăţenii ai Şelimbărului sau ai altor UAT-uri din zonele limitrofe, deci cu maximă responsabilitate am făcut toţi paşii pentru un demers absolut obligatoriu pe care trebuie să îl facem pentru ca, pe viitor să protejăm mediul în judeţul Sibiu şi să protejăm buzunarul cetăţeanului, să respectăm legea şi să nu fim noi, judeţul Sibiu, motiv pentru declanşarea infringement pe mediu, împotriva României. Nu au decât să fie alţii, dar la Sibiu lucrurile vor merge aşa cum trebuie”, a declarat joi, în timpul şedinţei de la CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

CJ Sibiu cere Primăriei Şelimbăr, un teren de 30 de hectare pe care să se construiască o staţie modernă pentru tratarea deşeurilor. Vineri dimineaţa, la Primăria Şelimbăr, consilierii discută cu consultanţii, despre viitoarea staţie de deşeuri.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.