Firul evenimentelor în crima care a îngrozit Sibiul – Femeie strânsă de gât de soț

O femeie a murit la Bogatu după o ceartă cu soțul său. Autopsia a arătat felul în care a survenit decesul, iar procurorii și polițiștii au stabilit exact circumstanțele.

AFLĂ DE AICI DE LA CE A PORNIT CEARTA ÎNTRE SOȚI 

Cei doi soți s-au certat din cauza unor murături, iar conflictul a luat amploare și din cauza faptului că femeia se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procurorii au stabilit exact ce s-a întâmplat la Bogatu, și îl cercetează pe bărbat pentru omor.

”În dimineaţa de 02.12.2019, cei doi soţi: victima în vârstă de 66 ani, născută şi domiciliată în judeţul Sibiu şi inculpatul, în vârstă de 68 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu, care locuiau împreună dar în camere separate, se certau în locuinţă, în camera locuită de inculpat. Victima îl certa şi îl înjura iar la un moment dat, vrând să îi închidă gura, inculpatul a lovit-o pe victimă la nivelul feţei şi a strâns-o de gât, aceasta decedând ulterior.

Autorul a încercat apoi să ingereze o cantitate de erbicid şi a dormit alături de cadavru. A doua zi autorul a anunţat un vecin cu privire la faptă, iar acesta l-a informat pe fiul victimei despre incident.

Prin fişa de constatări preliminare ale autopsiei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare şi prin obstrucţia căilor respiratorii superioare. Leziunile constatate s-au putut produce prin comprimarea gâtului şi obstrucţia cavităţii bucale şi narinelor cel mai probabil cu mâinile, precum şi prin zgâriere cu unghiile şi au rol determinant în producerea decesului survenit la aceeaşi dată.

Inculpatul a recunoscut fapta, arătând însă că doar ar fi lovit-o pe fosta sa soţie cu muchia palmei la nivelul bărbiei, nu că ar fi strâns-o de gât.

Prin ordonanţa din data de 03.12.2019 din dosarul cu nr. de mai sus s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 199 alin. 1 raportat la art. 195 C.pen.
La data de 04.12.2019 a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect iar prin ordonanţa din 04.12.2019 a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte în infracţiunea de omor, prevăzută de art. 199 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 C.pen. şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpat.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa procurorului din data de 04.12.2019 s-a dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 199 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 C.pen.,

Ulterior procurorul de caz a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 zile iar instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale.”, au transmis anchetatorii.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.