Șapte dintr-o lovitură – hoți și tâlhari arestați la Sibiu

O sibiancă ce ajuta bătrânii să treacă strada pentru a le fura portofelele, o femeie și trei tineri care au furat dintr-un magazin și alți doi tineri care au tâlhărit un bărbat. Acesta este bilanțul polițiștilor sibieni după ce au probat faptele. Cei șapte au ajuns în arest preventiv, în subsolul IPJ-ului.

O sibiancă de 58 de ani a ajuns în arest preventiv după ce polițiștii au reușit să demonstreze că este autoarea mai multor furturi. Femeia acționa în locurile publice și ”țintea” în general portofelele victimelor. Acum va răspunde pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, furt calificat și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, în urma activităților specifice efectuate, polițiștii de la investigații criminale au stabilit faptul că femeia ar fi prejudiciat 3 persoane, respectiv:
– la data de 22.08.2019, în jurul orei 2100, pe timp de noapte, ar fi sustras din geanta unei femei un telefon mobil;
– la data de 19.09.2019, în jurul orei 1345, în timp ce se afla în Piața Cibin, ar fi sustras din geanta unei alte femei un portmoneu și apoi a folosit, în mod repetat, un card bancar din respectivul portmoneu, pentru achiziționarea unor bunuri iar
– la data de 09.10.2019, în jurul orei 1600, în timp ce se afla într-un magazin, i-a sustras portofelul unei femei, din buzunarul hainei.
– la data de 23.10.2019, sub pretextul oferirii de ajutor unei femei în traversarea trecerii pentru pietoni, ar fi încercat să îi sustragă bunuri din genată. Această faptă a rămas în stadiul de tentativă, nereușind să își atingă scopul. Cert este că, din cercetări, a reieșit că acesta era unul din modurile de operare ale femeii.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a femeii iar la data de 24 octombrie a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis cererea și a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

-În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, la data de 24 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu au prins și reținut o femeie și trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani.
În fapt, cei patru sunt bănuiți că, la data de 19 octombrie, în jurul orei 17,00, ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un magazin situat în municipiul Sibiu, pe Aleea Seviș.
Ulterior, cei patru au abandonat bunurile în zona magazinului, prejudiciul, în valoare de 622 de lei, fiind recuperat în totalitate.
Cei patru au fost reținuți 24 de ore pe bază de ordonanță urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu.

-La data de 24 octombrie, doi tineri au fost arestați preventiv, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
Este vorba despre doi sibieni cu vârsta de 17, respectiv 18 ani, bănuiți că, în noaptea de 10 spre 11 octombrie a.c., pe strada Cetății din municipiul Sibiu, prin acte de violență, i-ar fi sustras unui bărbat telefonul mobil în valoare de 600 de lei.
În prezent, cei doi sunt încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, iar cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.