Drumul Sibiu – Cisnădie se modernizează. Consiliul Județean îți cere părerea

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, invită toți factorii interesați la o dezbatere publică cu privire la modernizarea drumului județean care leagă municipiul Sibiu de orașul Cisnădie. Dezbaterea are loc luni, 21 octombrie 2019, începând cu ora 14, la sediul instituției, în sala de conferințe.

Consiliul Județean Sibiu urmează să aprobe Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pe drumul județean care face legătura dintre Sibiu și Cisnădie, documentație care prezintă soluția pentru fluidizarea traficului din această zonă extrem de aglomerată în intervale orare critice, cu impact asupra calității vieții locuitorilor din Cartierul Arhitecților, dar și a celor care fac naveta din Sibiu la Cisnădie sau retur.

“Prin modernizarea drumului județean 106 C Sibiu-Cisnădie ne dorim să fluidizăm traficul din aceasta zonă și să asigurăm locuitorilor un acces cât mai facil în și dinspre Sibiu. Fiind un proiect de interes pentru foarte multă lume, lansăm public acest apel la dezbatere pentru a ne asigura că, în final, vom adopta cea mai bună variantă. Practic, în cadrul dezbaterii vom prezenta celor interesați soluția Consiliului Județean Sibiu, iar în situația în care există propuneri de îmbunătățire pertinente le vom analiza.” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Tronsonul de drum ce urmează a fi modernizat, de la ieșirea din municipiul Sibiu până la podul peste râul Seviș, va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sensul de intrare în Municipiul Sibiu și cu o bandă pe sensul de ieșire din municipiul Sibiu. Pista de biciclete care tocmai a fost inaugurată de Primăria Orașului Cisnădie va fi integrată în acest proiect. Având în vedere faptul că drumul județean 106 C Sibiu-Cisnădie este intens circulat, pentru siguranța bicicliștilor care vor folosi acest tronson, pista de biciclete va subtraversa printr-un pasaj drumul județean. Pe ambele părți, drumul modernizat va fi prevăzut cu trotuare, iar drumurile laterale vor fi racordate la drumul județean.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.