Inconștiență pe șosele în weekend – Zeci de sibieni fără permis sau băuți la volan

Polițiștii sibieni au avut mult de lucru cu șoferii inconștienți, în weekend-ul trecut. Dosarele penale „s-au împărțit” pe bandă rulantă, majoritatea pentru conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Vâlcean beat și fără permis
Un tânăr de 19 ani din Vâlcea s-a ales cu dosar penal la Sibiu, după ce s-a urcat beat la volanul unui autoturism. Omul nu avea nici permis. „La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 05,00, în Piața Unirii din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Vâlcea în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.
În plus, în urma testării alcoolscopice a șoferului, a rezultat o concentrație de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele vâlceanului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. În momentul opririi autoturismului de către echipajul de polițiști, tânărul era însoțit de un prieten, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Satu Mare, care îi încredințase autoturismul spre a fi condus deși știa că tânărul nu deține permis. Pe numele sătmăreanului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile ublice unei persoane despre care știe că nu deține acest drept.

Un mopedist a depășit recordurile beției
„La data de 5 octombrie a.c., în jurul orei 19,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un moped condus pe strada Henri Coandă de către un sibian în vârstă de 39 de ani”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În prezent, bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Un tânăr din Roșia s-a urcat beat la volan. A uitat că n-are permis și a făcut și accident
Un tânăr din Roșia s-a urcat la volanul unui autoturism deși nu avea permis de conducere. Fiindcă era și beat, acesta a lovit o mașină parcată.
„La data de 5 octombrie a.c., în jurul orei 23,45, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Roșia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din localitatea de domiciliu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.
În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.
Imediat după producerea tamponării polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce și se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Fără permis la Sibiu și Șelimbăr
Polițiștii sibieni au depistat încă doi bărbați, în trafic, fără permis de conducere. Unul dintre ei conducea un moped la Șelimbăr, iar celălalt un autoturism pe Calea Șurii Mici.
„La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 23,30, în parcarea complexului Shopping City din localitatea Șelimbăr, polițiștii rutieri au depistat un sibian în vârstă de 17 ani în timp ce conducea un moped fără a deține permis de conducere.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.
La data de 5 octombrie a.c., în jurul orei 01,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat un alt bărbat care conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere.
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 21 de ani, domiciliat în orașul Ocna Sibiului, acesta fiind identificat la volanul unui autoturism condus pe Calea Șurii Mici.
Și de această dată, polițiștii au deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.