Toamna e sărbătorită în weekend, în Piața Mare din Sibiu, cu recoltă și concerte

Sărbătoare mare în acest final de săptămână în Centrul Sibiului. Piața Mare este în perioada 6-8 septembrie, gazdă primitoare pentru evenimentul ”Recoltele Toamnei”. Acesta aduce în atenția sibienilor și a celor ce ne vizitează orașul, o ofertă de produse locale și gastronomie sibiană, foarte atractivă.

Zeci de agricultori și producători vă ademenesc cu cele mai bune produse precum și cu recoltele acestei toamne. Veți putea găsi aici zacuscă, pâine de casă, legume, fructe sau produse tradiționale pregătite cu migală de producători sibieni.
De la standurile din Piața Mare nu vor lipsi siropurile naturale, plăcintele și prăjiturile de casă, găluștele cu prune precum și multe alte multe bunătățuri. Atât de popularele mezeluri și brânzeturi sibiene, vor fi la dispoziția doritorilor.

Mâncăruri gătite ca la Sibiu
Gastronomia locală este bine reprezentată la ”Recoltele Toamnei”, prin mâncăruri și bucate atent pregătite. Varza cu ciolan, cârnații pregătiți în gospodăriile din Mărginimea Sibiului, celebrul bulz ciobănesc, tocănița de oaie, gulașul de vită sau ciorba cu cartofi, sunt doar câteva dintre preparatele culinare cu care sunteți ademeniți ca să mergeți în Piața Mare.

Concerte cu Damian Brothers, Alex Calancea și Zdob și Zdub
Atmosfera muzicală va fi întreținută în fiecare seară de către artiși cunoscuți din țară și Republica Moldova. Vineri, 6 septembrie, pe scenă Damian Drăghici & Brothers, promit un recital electrizant. Sâmbătă, 8 septembrie, la ”Recoltele Toamnei”, vor concerta Alex Calancea și Lupii, iar duminică, pe 8 septembrie, în ultima zi a evenimentului moldovenii de la Zdob și Zdub vă vor încănta cu un spectacol unic. Concertele au loc în fiecare zi de la ora 21.00.

Activități și zonă specială pentru copii
Și cei mici vor avea parte de surprize. O zonă special amenajată pentru copii, va fi la dispoziția acestora, cu o sumedenie de activități și ateliere de distracție și creație. Micii fermieri își vor testa simțurile la activitățiile senzoriale. De asemenea vor crea tablouri cu semnițe și se vor bucura la jocuri cu roadele toamnei.

Program activitati copii – “ Recoltele Toamnei “
Atelierul de creatie
11:00 – 13.00 Reciclare creativă
13:00 – 14.00 Tablori cu semințe
14.00 – 15:00 Pauza
15:00 – 16.00 Tablouri cu nisip
16:00 – 17.00 Moriști de vânt
17:00 – 21:00 Tablouri cu semințe, Coronițe de flori, Moriști de vânt, Decorațiuni de toamnă

Labirinit cu activități senzoriale
11:00 – 17.00 Labirint
14.00 – 15:00 Pauza de masă
17:00 – 21.00 Labirint cu activități senzoriale

Jocuri pentru micii fermieri
11:00 – 13.00 Desene din legume și fructe
13:00 – 14:00 Cursa nucilor
14:30 – 15:30 Pauză
15:30 – 17.o0 Cursa nucilor
17:00 – 18:00 Piramida cartofilor
18:00 – 19.00 Sfoara merelor și Campionatul bostanilor
19:00 – 21.00 Desene din legume și fructe

”Recoltele Toamnei” este un eveniment organizat de Asociația Administratorilor de Piețe din România și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Partener strategic: Piețe Sibiu. Parteneri de eveniment: Patria Bank, Mastercard, Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană. Parteneri media: Ora de Sibiu, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu News, Mesagerul de Sibiu, Hermannstädter Zeitung, Sibiu 100%, Ştiri de Sibiu, Rock FM.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.