Elevii șelimbăreni se întorc la școală, dar nu primesc manuale – Probleme în tot județul

Criză de manuale în tot județul Sibiu. Elevii se întorc curând la școală, însă nu vor avea de pe ce să învețe, fiindcă, la nivel gimnazial, nu au fost recepționate toate manualele din cauza unei probleme de tipărire.

„Pentru nivelul de școlaritate gimnazial manualele sunt recepționate în proporție de 61,21%, distribuite – 57%, nerecepționate – 38,79%”, transmite Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Mai exact, este vorba despre manualele pentru clasa a VII-a, acolo unde s-au produs întârzieri de tipărire, deoarece unele edituri au depus contestații.

„Numărul redus de manuale de la ciclul gimnazial este cauzat de întârzieri de tipărire, deoarece unele edituri au depus contestații pentru manualele școlare de la clasa a VII-a, recepționate în proporție de 3,53% (216 manuale) și nerecepționate în proporție de 96,47% (5911 manuale)”, mai spune Dincă.

În fiecare săptămână însă se realizează comenzi, în funcție de finalizarea tipăririi manualelor de către edituri. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean speră ca până la jumătatea lunii octombrie toți elevii clasei a VII-a să primească manuale.

La nivel primar și liceal nu sunt probleme. Pentru nivelul de școlaritate primar, manualele sunt recepționate în proporție de 87,85%, distribuite în proporție de 79,01% și nerecepționate în proporție 12,15%. Pentru nivelul de școlaritate liceal manualele sunt recepționate în proporție de 96,89%, distribuite în proporție de 98,85% și nerecepționate în proporție de 3,11%.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.