Târgul Olarilor revine în Piața Mare din Sibiu, în weekend

În acest final de săptămână, în Piața Mare din Sibiu, va avea loc a 53-a ediție a Târgului Olarilor. Pe lângă exponate vor fi organizate ateliere pentru copii, iar roata olarului va fi un punct de atracție. 

De mai bine de cinci decenii, olari din toate colțurile țării se întâlnesc la Sibiu, în prag de toamnă. Anul acesta, la cea de-a 53-a ediție a Târgului Olarilor sunt așteptați peste o sută de meșteri, care lucrează în stil tradiţional sau ceramică figurativă.
Sub privirile spectatorilor și în mâinile harnice ale meșterului Ion Rătezeanu, lutul va prinde viață pe roata olarului, transformându-se în oale și ulcele, iar olari cu vechime din Horezu, Corund, Obârșa, vor povesti despre motive predilecte, precum valul, spirala, șarpele, cocoșul, laleaua, și despre utilizarea culorilor ocru, verde, albastru etc.
Cei mai mici vizitatori ai Târgului sunt invitați să descopere tainele lucrului la roata olarului, ale modelării lutului și ale decorării lui, în cadrul atelierelor susținute de reprezentanții Atelierului Scout din Nocrich (Sibiu), de Ioan Briţă și Carolina Costineanu (din Dumbrava, judeţul Timiş).


Ediția 2019 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:
Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 31 august şi 1 septembrie 2019, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 21.00.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.