VIDEO Decizia judecătorilor – Astrid Fodor rămâne la cârma Sibiului

Judecătorii sibieni au decis miercuri: Astrid Fodor este în continuare primarul Sibiului. Fodor a câștigat procesul contra Prefecturii.

Primarul contra Prefecturii Sibiu 

Tribunalul Sibiu a stabilit marţi, un nou termen, în data de 28 august, în procesul primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, care a cerut anularea ordinului prefectului judeţului Sibiu, Adela Muntean, care a suspendat-o din funcţie în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „”Azi, 28 august 2019, Tribunalul Sibiu s-a pronunţat în dosarul nr. 2075/85/2019, în sensul că instanţa de judecată: Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive invocată de Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu şi respinge acţiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu această pârâtă. Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârât Prefectul Judeţului Sibiu, şi în consecinţă: Anulează Ordinul nr. 262 din 03.07.2019 emis de Prefectul judeţului Sibiu, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului Primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora. Repune reclamanta în situaţia anterioară emiterii ordinului cu plata retroactivă a indemnizaţiei cuvenite de la emiterea ordinului până la repunerea efectivă în funcţie”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Sibiu

Judecătoarea care i-a dat dreptate lui Fodor, nu mai poate judeca procesul

Tribunalul din Sibiu a admis cererea de abţinere, a judecătoarei care a decis în luna iulie, că Astrid Fodor se poate întoarce în funcţia de primar al municipiului Sibiu, după ce fusese suspendată de prefect.

Iulie 2019 – Astrid Fodor înlăturată din scaunul de primar timp de 16 zile

Municipiul Sibiu este condus începând din 19 iulie, ca urmare a deciziei Tribunalului din Sibiu, de Astrid Fodor, primarul ales. Primarul a fost suspendat din 3 până în 19 iulie, de către fostul prefect, Adela Muntean. Decizia instanţei din 19 iulie nu este definitivă şi a fost atacată de Prefectura din Sibiu.

Procese cauzate de o problemă veche de 4 ani

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul German ‘Samuel von Brukenthal’ şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat că la momentul acela avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Fodor, găsită vinovată de Curtea Supremă de la Bucureşti

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost suspendat din funcţie, în 3 iulie, de către fostul prefect, Adela Muntean, în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care confirmă starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate.

 

 

Primește știrile in timp real

1 Comentariu
  1. Sabin spune

    Și motivația pentru care a fost anulat ordinul prefectului în contencios administrativ care este?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.