FOTO – Dezastru piscicol pe râul Olt – Sute de pești morți în zona Scoreiu – Pescarii sunt disperați

Pescarii ne avertizează ca să nu mâncăm peştii morţi în râul Olt, de teamă să nu fie vorba cumva despre o poluare în zonă, ceea ce ar pune în pericol sănătatea oamenilor. Pe de altă parte, cei de la Apele Române susţin că au probe făcute în apă, care demonstrează că peştii au murit din lipsă de oxigen, de vină fiind diferenţele foarte mari de temperatură înregistrate în ultimele zile. Subprefectul Sibiului, Horaţiu Marin, declară că a cerut măsuri ferme şi verificări la toate instituţiile din subordine, pentru a lămuri de ce au murit peştii din râul Olt.

Pescarii se tem de o poluare care ar fi omorât peştii, dar nu o pot dovedi 

Directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) din Sibiu, Romeo Stoicescu, ne îndeamnă ca să nu mâncăm peşte mort în râul Olt, de teamă ca nu cumva acesta să fie victima unei poluări. Întrebat de Ora de Sibiu, ce probe are pentru a dovedi că peştii au murit din cauza poluării, Romeo Stoicescu a declarat joi: „Poluarea pare să vină de undeva din zona Ucea (judeţul Braşov). De la Ucea în aval, de acolo a început mortalitatea. Primii care au recoltat probe au fost cei de la AVPS Făgăraş şi au trimis probele la Braşov. Deci, la ei au fost primele cazuri de mortalitate, după care mortalitatea s-a extins până la Scoreiu. Acesta este primul semn că nu poate fi vorba sută la sută de lipsă de oxigen, pentru că oxigenul poate lipsi în mai multe locuri, nu pe o bucată din asta, de sub un afluent, până la următorul baraj.” Contactat de Ora de Sibiu, directorul AVPS Făgăraş, a precizat că deocamdată nu au venit rezultatele analizelor făcute la ei în zonă, după ce a murit peştele.

Pescarii de la Sibiu pot dovedi cauza morţii peştilor doar dacă plătesc ei analizele
Pescarii din Sibiu ar putea dovedi cauza morţii peştilor, doar dacă achită ei costul analizelor. Deocamdată, pescarii au sunat la 112 şi au anunţat că mor peştii pe râul Olt. „Noi am făcut un apel la 112. De la 112 trebuie transmise către toate instituţiile abilitate. Altă obligaţie nu avem”, a explicat Romeo Stoicescu.

Subprefectul Sibiului: Analizele apei arată că peştii au murit din cauza lipsei de oxigen
Subprefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Marin, a precizat joi, pentru Ora de Sibiu, că peştii de pe râul Olt au murit din cauza lipsei de oxigen. „Diferenţa mare de temperatură dintre noapte şi zi dar şi între zile, duce la lipsa de oxigen. S-au făcut trei probe până acum la apă, nu s-a găsit absolut nimic infestat, nicio bacterie. Probele la apă le-au făcut Apele Române”, a spus subprefectul Marin.

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.