Parcă vine toamna. Temperaturile vor ajunge și la 5 grade celsius

Meteorologii anunță că vremea se va răci în zilele următoare, iar ploile vor fi tot mai prezente. Nici temperaturile nu vor sta pe loc, ci o vor lua la vale, astfel că în unele zone din țară se vor înregistra și 5 grade celsius. 

Joi avem o altă zi răcoroasă, cu soare în primele ore şi câteva reprize de ploaie mai târziu, prin nord, centru, la deal şi la munte. Vântul se înteţeşte în zonele montane, în est, centru şi sud-est.

Vineri va fi răcoare dimineaţa, dar peste zi se încălzeşte uşor. Vom avea vreme frumoasă aproape peste tot; doar pe la munte s-ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie.

Sâmbătă, atmosfera devine instabilă în vest, centru, nord şi la munte. După prânz se-aduna norii şi vor aduce averse, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. În rest se menţine timpul frumos, iar maximele se opresc pe la 28 de grade.

Vremea în fiecare REGIUNE
În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme instabilă şi ploi în mai multe reprize. Se răcoreşte puţin şi la amiază vom avea cel mult 27 de grade în termometre.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei aşteptăm ploi consistente, cu tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului. Maximele termice vor fi în creştere uşoară faţă de ziua trecută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă vreme schimbătoare, cu înnorări şi ploi sporadice. Temperaturile maxime se opresc pe la 24 de grade şi se vor situa sub normalul perioadei.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se mai adună norii însă doar izolat mai pot să vină câteva ploi slabe. Temperaturile vor fi modeste.

În vestul ţării, atmosfera va fi însorită nu sunt anunţate ploi se răcoreşte uşor şi vom avea valori termice mai potrivite pentru luna Mai!

În ţinuturile centrale aşteptăm ploi zgomotoase în zonele montane şi izolat în rest. Maximele termice vor ajunge până la 23 de grade în vestul provinciei. La noapte, în depresiuni va fi cam frig: în Miercurea Ciuc se vor atinge doar 5 grade.

În Oltenia vor fi înnorări şi averse din loc în loc dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Se face mai răcoare şi temperaturile nu mai trec de 23 de grade Celsius.

În sudul ţării se anunţă câteva reprize de ploaie din a doua parte. Vor fi şi tunete, fulgere şi se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat.

BUCUREŞTI
În Bucureşti, miercuri, rămânem cu vremea răcoroasă; mai apar ceva înnorări, iar seara cresc şansele de averse. Joi aşteptăm vreme mai bună. Norii vin şi trec, însă nu prea sunt semne de ploaie.

Ziua de vineri ne-aduce soare, atmosferă plăcută şi o uşoară încălzire pe la amiază. Va fi însă, răcoare, dimineaţa şi noaptea. Sâmbătă temperaturile scad din nou iar spre seară încep să apară norii de ploaie.

Vremea la MUNTE
Şi la munte găsim temperaturi modeste. Miercuri, ploile vin mai ales în masivele din sudul şi estul ţării şi pot fi averse consistente. Vântul prinde putere în zonele de creastă.

Joi avem o altă zi răcoroasă, cu soare dimineaţa şi scurte reprize de ploaie mai târziu. Vântul va sufla mai tare în zona Carpaţilor de Curbura. Vineri prindem vreme frumoasă şi se încălzeşte uşor.Sâmbătă creşte instabilitatea şi spre seară apar averse, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt.

Vremea pe LITORAL
Pe litoral avem şi miercuri vreme cam neplăcută, cu ploi zdravene din a doua parte a zilei. Pot să apară vijelii iar apa mării se răceşte: va avea cam 20 de grade.

Joi scăpăm de ploi; norii se risipesc după prânz, însă temperaturile rămân modeste şi vântul are intensificări.

Şi vineri va fi răcoare. Dimineaţa e posibil să picure trecător; apoi se înseninează, dar maximele NU trec de 25 de grade. Sâmbătă prindem vreme frumoasă, până pe seara când se-aduna norii de ploaie.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.