Participă la Cursa de rățuște. Poți deveni un erou care salvează vieți

Anul acesta, Clubul Rotaract Sibiu organizează cea de-a 2-a ediție a Cursei de Rățuște pe râul Cibin. Cu doar 10 lei poti participa și tu. Adoptă o rățușcă și dă-le o mână de ajutor pentru a contribui la îndeplinirea unui vis caritabil: acela de a opera și trata cât mai mulți copii născuți cu probleme cardiace grave.

În cadrul primei ediții care a avut loc anul trecut pe malul râului Cibin, s-au prezentat peste 1000 de persoane cu suflet mare care împreună, au ajutat la strângerea a 25.000 de lei, bani folosiți pentru achiziționarea unui incubator pentru bebelușii născuți prematur și a unei lămpi de fototerapie, intrate în dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Sibiu.

Anul acesta, evenimentul caritabil se va desfășura în data de 8 Iunie 2019, în parcarea de lângă stația Rompetrol de pe malul Cibinului. Startul cursei se va da de pe podul Neculce iar finish-ul va fi la podul Pieței Cibin. Norocosul posesor al rățuștei câștigătoare va primi din partea sponsorului principal VISMA un premiu în valoare de 2000 de lei.

Și în cadrul cursei dedicate rățuștelor sponsor se oferă un premiu special: un voucher în valoare de 200 de euro din partea firmei FLYERALARM.

Anul acesta, persoana care va adopta cele mai multe rățuște, donând pe site-ul sibiu.cursaderatuste.ro, va câștiga un premiu care constă într-un weekend minunat la Hotel Peștera, valabil pentru două persoane.

Alătură-te acestei cauze nobile și devino eroul de care este atâta nevoie!

“Am decis ca în acest an să sprijinim demersul Fundației Polisano, în salvarea a cât mai multor inimi ale copiiilor născuți cu malformații cardiace grave, fiind convinși că doar împreună putem conștientiza comunitatea sibiană de importanța majoră pe care il are ajutorul venit la momentul potrivit – atunci când e nevoie cel mai mult. a spus Beniamin Conțiu, Președintele Clubului Rotaract Sibiu.

Avem în permanenţă liste de aşteptare pentru copiii cu maformaţii cardiace, din toată ţara. În prezent, pregătim două misiuni umanitare, în iunie şi septembrie 2019, când sperăm să operăm peste 20 copii. Cursa de Răţuşte este un eveniment deja de notorietate, este amuzant şi respectuos cu mediul (toate răţuştele sunt pescuite după cursă), şi mă bucur că prietenii de la Rotaract Sibiu au ales cauza noastră de suflet, cea a inimilor copiilor, pentru cursa din acest an. Îmi doresc să văd cât mai mulţi sibieni implicându-se în cursă şi ajutând aceşti copii mai puţin norocoşi. a declarat Catalina Costache, director executiv la Fundatia Polisano.

Beniamin Conțiu – Președinte Rotaract Sibiu, Dr. Petru Liuba și Cătălina Costache – director executiv Fundația Polisano

Fundația Polisano unește în fiecare an medici renumiți din mai multe țări ale Europei care se oferă voluntari pentru a opera copii cu probleme grave de sănătate. Costurile unei operații pe cord deschis ajunge la 35.000 de euro în alte țări din Europa, dar prin intermediul acestui program desfășurat prin Fundația Polisano o operatie va ajunge să coste între 5.000 si 7.000 de euro.

Clubul Rotaract Sibiu este format dintr-un grup de tineri implicați activ în comunitatea din care fac parte, participând cu idei si proiecte concrete la dezvoltarea comunității, consolidăndu-si în același timp si dezvoltarea lor personală. Astfel, misiunea declarată a Clubul Rotaract este de a crește astăzi, liderii de mâine.

Dacă și tu dorești să contribui în cadrul acestui eveniment special, te poți alătura demersului nobil cumpărând cât mai multe rățuște de pe site-ul dedicat: sibiu.cursaderatuste.ro. Salvează vieți și devino eroul de care copiii noștri au atât de multă nevoie!

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.