Bătrână de 70 de ani înșelată prin metoda „accidentul” – A rămas fără mii de dolari

Tot mai multe persoane în vârstă sunt înșelate, în județul Sibiu, de hoți prin metoda „accidentul”.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, ultima faptă de acest gen a fost înregistrată la data de 6 martie, când o femeie în vârstă de 70 de ani, din localitatea Tălmaciu, a fost înșelată cu suma de 2.400 de dolari și 100 de euro.

În fapt, la data de 6 martie a.c., în jurul orei 01,00, femeia a fost apelată pe telefonul fix de către o femeie care s-a dat drept fiica ei și care, plângând și agitată pentru a-i induce victimei o stare de panică, i-a transmis că a fost implicată într-un accident rutier în Spania și că are nevoie de suma de 17.000 de euro pentru ”rezolvarea situației”.
Ulterior, a fost contactată pe telefonul mobil de către un bărbat care s-a prezentat drept procuror și care i-a transmis femeii că va veni la domiciliul acesteia pentru a ridica banii.
Sub imperiul emoțiilor puternice generate de cele aflate, femeia s-a întâlnit cu o persoană necunoscută de sex masculin și i-a înmânat suma de 2.400 dolari şi 100 euro.
În jurul orei 01,30, când a înțeles că a fost victima unei înșelăciuni, femeia a sesizat polițiștii, relatând cele petrecute.

În cauză, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

Recomandările polițiștilor:
Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.