VIDEO Primarul Sibiului despre zona metropolitană: „Cu Șelimbărul mai colaborăm. Cu Cisnădia NU!”
Astrid Fodor a fost cea care și-a dorit înființarea unei zone metropolitane în jurul Sibiului, proiectul fiind parte din agenda electorală. Acum, la aproape trei ani de la întâlnirea cu ceilalți 16 primari ai localităților învecinate, primarul Sibiului spune că asta nu este o prioritate pentru ea.
În viziunea lui Astrid Fodor singurul beneficiu al zonei metropolitane ar fi fluidizarea traficului, lucru care nu mai poate fi luat în considerare la nivel de municipiu. ”Pentru fluidizarea traficului să ne asociem noi și cu….cine? În plus, achiziționarea autobuzelor noi la Sibiu pentru asta a fost făcută, pentru fluidizare. Lucrările de pe Calea Cisnădiei tot pentru asta se fac, asfaltările din cartiere tot la fluidizarea traficului duc, chiar dacă nu le băgați în seamă”, spune Astrid Fodor.
Conferință de presă, primarul Sibiului – Astrid Fodor. Citește stirile zilei pe www.oradesibiu.ro www.orademedias.ro și www.oradeselimbar.ro
Publicată de Ora de Șelimbăr pe Marţi, 5 martie 2019
Primarul a declarat că zona metropolitană nu reprezintă o prioritate pentru actuala administrație. ”Eu susțin ideile… bune. Dar, inițiativa poate fi făcută de altcineva, nu doar de Sibiu. Pentru mine asta nu este o prioritate. Prioritate pentru mine este municipiul Sibiu, am fost aleasă de locuitorii Sibiului să îi reprezint”, a declarat Astrid Fodor.
Colaborare cu Cisnădie – zero
Tot din cauza traficului s-au iscat discuții care s-au lăsat cu jigniri din partea primarului Cisnădiei către Astrid Fodor. Astfel, colaborarea administrativă dintre Sibiu și Cisnădie este inexistentă. ”Cu Șelimbărul mai colaborăm, cu Cisnădia nu există colaborare”, a declarat Astrid Fodor. Din această cauză nu se găsește o rezolvare pentru problema traficului dinspre Cartierul Arhitecților, care ține administrativ de Cisnădie, și intrarea în Sibiu.Primarul Sibiului spune din nou că Tursib-ul nu poate depăși limitele municipiului, iar că totuși face acest lucru în cazul Shopping city, care se află pe teritoriul Șelimbărului, este o excepție. ”Acolo e altceva, merge și întoarce. În Cartieruli Arhitecților nu se poate acest lucru, Terenul este ocupat, nu are cum să se întoarcă acolo”.