Cum putem evita spărgătorii auto – Sfaturile polițiștilor

Polițiștii sibieni atrag atenția conducătorilor auto ca, la părăsirea autovehiculului, să acționeze sistemul de închidere al portierelor și geamurilor, indiferent de locul unde este oprită mașina sau de durata staționării. Grija protecției propriilor bunuri vizează inclusiv mașina.

De asemenea, aceștia recomandă utilizatorilor autovehiculelor să nu își lase lucrurile personale la vedere – pe bord, banchete ori în torpedou. Cel mai sigur mod de adăpostire a acestora îl reprezintă portbagajul, care trebuie să fie asigurat corespunzător. Totodată, recomandă ca bunurile de valoare (precum laptopul, telefoanele mobile, aparatele GPS etc.) să nu fie lăsate în autoturisme pe timpul staționării, indiferent de perioada în care proprietarul părăsește autoturismul – hoții au nevoie de doar câteva secunde pentru a acționa. În egală măsură, polițiștii spun să nu vă lăsați la vedere genți ori poșete, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, întrucât acestea reprezintă principala atracție a hoților, care nu știu acest lucru și care vor acționa pentru a vi le sustrage. Documentele personale ori cheile de la mașină, locuință sau birou, nu vor fi lăsate niciodată în autoturism, cu atât mai puțin la vedere.

Cazurile în care spărgătorii auto acționează sunt din ce în ce mai dese. În această situație s-au aflat, în luna decembrie, cinci șoferi, care s-au trezit că nu mai au mașini, deoarece un tânăr a fost ademenit de cheile lăsate în contact, așa că a acționat fără să se gândească de două ori. CITEȘTE AICI MAI MULTE DESPRE ACEST CAZ

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.