Papa Francisc vine în România. Va vizita Bucureștiul, Iașiul și Blajul

Papa Francisc va veni în România la sfârșitul lunii mai a acestui an, la invitația președintelui Klaus Iohannis. Ultima vizită a unui Suveran Pontif în România a fost în urmă cu 20 de ani.

„Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară“, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În 1999, în mesajul rostit de Papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia primei sale vizite într-o ţară majoritar ortodoxă, Sanctitatea Sa a atribuit României numele de Grădina Maicii Domnului, atribut considerat de mulţi drept o declaraţie de curtoazie. În 2015, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, la Vatican, de Sanctitatea sa Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur.
Sursa: adevarul.ro

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.