Brand-ul olandez Used Products vine la Sibiu

Brand-ul olandez Used Products , specializat în comercializarea de produse noi și folosite, are de gând extinderea în România. Până acum a deschis un magazin la Cluj- Napoca, dar are în vedere inaugurarea a încă 10, printre care unul și la Sibiu, anunță zf.ro 

În prezent, compania are 55 de magazine în Olanda, două în Belgia, unu în Spania şi unu în România. De curând, s-a semnat un acord de masterfranciză pentru India, mai mult Used Products se află în discuţii pentru deschiderea unor unităţi în Germania şi în zona Mării Adriatice.

În România compania are un plan de expansiune prestabilit şi este în căutare de parteneri pentru oraşele mari, respectiv Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Braşov, Sibiu, Oradea şi Arad. Peste cinci ani reţeaua ar putea număra 10 unităţ.

Din datele transmise de companie, investiţia iniţială într-un magazin Used Products variază între 100.000 şi 150.0000 de euro, taxa pentru franciză simplă fiind de 15.000 de euro. Redevenţa lunară este de 4% din cifra de afaceri, dar nu mai puţin de 600 de euro. Acesteia i se adaugă 1% contribuţie la bugetul de marketing.

Compania Used Products este fondată în 1997 în Alkmaar, Olanda, într-o perioadă în care magazinele de produse second-hand aveau o imagine nu tocmai pozitivă, „erau privite ca fiind nesigure şi insalubre, cam cum sunt privite acum clasicele amaneturi de cartier din România“, explică executivul român. Compania se extinde în sistem de franciză şi vinde atât produse noi, cât şi folosite. Clienţii companiei pot cumpăra, dar şi vinde produse – de la telefoane şi laptopuri, la ceasuri, biciclete sau jocuri. Achiziţiile şi vânzările se pot face online sau offline în magazinele reţelei, unde clienţii chiar pot opta pentru schimburi de produse.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.