Apel către primarul Șelimbărului de la locuitorii din Cartierul Arhitecților

O posibilitate pentru decongestionare a traficului înspre și dinspre cartierul Arhitecților este realizarea drumului de legătură până la Troița de la Șelimbăr. Pentru asta reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților fac un apel la primarul Marius Grecu pentru lămurirea situației juridice a terenurilor din zonă.

În urma unei discuții locuitorii Cartierului Arhitecților au reușit să obțină câteva promisiuni de la Consiliul Județean în ceea ce privește realizarea unor căi de acces. Instituția s-a arătat dispusă să ajute financiar la modernizarea mai multor căi de legătură.

”Pentru actualul DJ 106C, care străbate Cartierul în acest moment, și aflat actualmente chiar în administrarea Consiliului Județean, varianta optimă din punct de vedere al modernizării infrastructurii ar fi preluarea drumului de către Primăria Cisnădie (care este o obligație prin lege a Primăriei Cisnădie în acest moment, drumul fiind aflat în intravilanul localității), urmând ca ulterior, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean actualul drum să fie modernizat, cu toate elementele necesare: mărirea numărului benzilor de circulație, iluminat public, treceri de pietoni, sensuri giratorii etc.

Varianta în care actualul DJ 106C ar rămâne în continuare în administrarea Consiliului Județean nu fi de dorit, pentru că prin păstrarea caracterului de drum județean (cu rectricțiile de rigoare, conform legii), Consiliul Județean nu ar putea interveni pe partea de iluminat public, treceri de pietoni, sensuri giratorii, iar lățimea acestuia ar fi de maxim 3 benzi de circulație (fiind necesară păstrarea șanțurilor laterale). Preluarea în administrarea Consiliului Local Cisnădie ar rezolva această problemă în sensul în care drumul județean ar primi caracterul de stradă, iar profilul său ar putea fi modificat, șanțurile laterale urmând a fi folosite pentru lărgire.

În ce privește realizarea unui drum de legătură dinspre Cartierul Arhitecților și zona Dedeman/ Troiță există de asemenea disponibilitatea Consiliului Județean pentru a susține financiar realizarea acestei legături rutiere. Singurul obstacol ar fi reglementarea prealabilă a situației juridice a terenurilor din Șelimbăr necesare pentru acest drum.”, spun reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților.

Pentru ca aceste proiecte să aibă sorți de izbândă, în urma discuțiilor avute cu Consiliul Județean este nevoie de implicarea primarilor din Cisnădie și Șelimbăr.

”Prin urmare, Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților face apel la domnul primar al orașului Cisnădie, domnul Gheorghe Huja, să demareze de urgență discuții cu Consiliul Județean pentru a prelua în administrarea orașului Cisnădie segmentul de drum aflat în intravilanul orașului Cisnădie (în zona Cartierului Arhitecților). Considerăm că prin implicarea financiară a Consiliului Județean Sibiu pentru această investiție nu mai există nici un obstacol real pentru preluarea de către Primaria Cisnădie a drumului și modernizarea acestuia, cu toate facilitățile necesare.

Totodată, Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților face apel la primarul comunei Șelimbăr, domnul Marius Grecu să încerce reglementarea cât mai rapid posibil (putând folosi inclusiv varianta exproprierii, perfect posibilă inclusiv în cazul terenurilor supuse unor măsuri asigurătorii – art. 9 alin 31 din Legea 255/ 2010) a situației juridice a terenurilor pentru drumul de acces între Șelimbăr și Cartierul Arhitecților. Crearea acestui drum cu sprijinul financiar al Consiliului Județean va simplifica mult situația privind implicarea comunei Șelimbăr pentru realizarea acestui drum”, este apelul Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.