Va ninge la Șelimbăr, în weekend. Ce spun meteorologii

Weekend-ul care urmează va fi unul cu temperaturi normale pentru luna decembrie. Însă, se anunță ninsori pe timpul zilei și vânt puternic. 

Va ninge şi se va depune strat de zãpadã, mai consistent în Carpaţii Meridionali, sudul Crişanei, Banat şi local în Oltenia şi Muntenia. Cu o probabilitate mai ridicatã în regiunile sudice, spre dimineaţã ninsorile se vor transforma pe suprafeţe mici în lapoviţã şi ploaie şi se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în a doua parte a intervalului în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, cu viteze ce vor depãşi la rafalã 65…70 km/h în sudul Banatului şi în zona montanã aferentã precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral. În zonele joase de relief, se va semnala ceaţã.
VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 15 decembrie

Vremea va fi predominant închisã şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi în general însemnate cantitativ în vestul ţãrii, precum şi în zonele deluroase şi montane din rest, unde vor predomina ninsorile şi va continua sã se depunã strat de zãpadã, local consistent. În Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, iar spre searã şi noaptea în partea de sud şi sud-est a Moldovei, precipitaţiile sub formã de ninsoare şi lapoviţã se vor transforma treptat în ploaie şi local se va produce polei sau gheţuş.

Vântul va avea intensificãri temporare la munte, în regiunile sudice, sud-estice şi parţial în cele centrale, cu rafale în general de pânã la 45…50 km/h, iar pe creste şi peste 60…70 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, pânã la 10 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 şi 6 grade, uşor mai ridicate în zona costierã a Dobrogei.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 16 decembrie

Vremea se va menţine închisã şi temporar se vor semnala precipitaţii, în general moderate cantitativ în jumãtatea de est a ţãrii. În Maramureş, iar în prima parte a zilei şi în Crişana şi Banat va ninge, la munte, în Transilvania şi Oltenia vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitaţii mixte, în Muntenia vor fi ploi şi trecãtor lapoviţã şi ninsori, în timp ce în Dobrogea va ploua.

Pe arii restrânse în special în sud-estul Moldovei va fi polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud, sud-est şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -1 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral. Spre sfârşitul intervalului, pe spaţii mici îndeosebi în zonele joase din vest şi centru se va forma ceaţã.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.