Șelimbărul propune unirea comunelor din jurul Sibiului – Cinci comune aderă deja la noua asociație

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu le-a propus primarilor din Poplaca, Sadu, Roșia, Șura Mare și Șura Mică constituirea unei asociații de dezvoltare rurală care să rezolve o parte din probleme care, singure, localitățile nu le pot rezolva.

”Este o idee care urmează a fi implementată în luna ianuarie. Am avut discuții cu primarii din aceste localități și cred că am ajuns la o înțelegere în sensul constituirii unei asociații de dezvoltare rurală”, spune primarul Șelimbărului, Marius Grecu.
Una din problemele care pot fi rezolvată prin această unire este cea legată de transportul în comun. ”De exemplu, noi, administrația din Șelimbăr, suntem blocați în această problemă. Singura variantă pe care o aveam era Zona Metropolitană, însă vedem că nu se întâmplă nimic. Și asta nu depinde de noi. Credem că prin unirea acestor șase localități putem deveni mai puternici, credem că putem rezolva probleme care țin de noi, nu de alții”, a declarat primarul Marius Grecu.
Un acord de principiu pentru înscrierea în această asociație de dezvoltare intercomunitară și-au dat primarii din Poplaca (Vasile Budin), Sadu (Valentin Ivan), Șura Mare (Cornel Liviu Marin), Roșia (Ioan David) și Șura Mică (Valentin Riștea). ”Invitația rămâne deschisă și pentru alte localități din jurul Sibiului care vor să se alăture demersului nostru. Vrem să venim în sprijinul municipiului Sibiu pentru rezolvarea problemei transportului în comun”, a mai spus Marius Grecu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.