Proprietarul câinelui, care a sfâșiat un bărbat la Șelimbăr, a fost găsit – Riscă închisoarea

Polițiștii sibieni l-au identificat pe proprietarul câinelui care, sâmbătă seara, a sfâșiat un bărbat în vârstă de 59 de ani, în Șelimbăr. Acesta riscă acum închisoare de la 6 luni la 3 ani sau se poate alege doar cu o amendă.

„Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală in-rem, conform art. 12 din O.U.G. nr. 55/2002, privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Proprietarul animalului în cauză a fost identificat, este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Șelimbăr, iar câinele este încadrat în categoria a II-a de câini periculoși, conform prevederilor aceleiași ordonanțe (câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor).

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.