Șelimbărenii, în siguranță – Poliția Locală veghează

La Șelimbăr, Poliția Locală joacă în propriul film 

Cu scopul de a crește încrederea și transparența în raport cu cetățenii, Poliția Locală din Șelimbăr și-a ilustrat activitățile într-un videoclip de prezentare a misiunii cotidiene a agenților săi.

În primele cinci luni ale anului, Poliția locală Șelimbăr a aplicat 91 de amenzi, în valoare de 96.360 de lei. S-au soluţionat peste o sută de sesizări și au fost întocmite 106 procese verbale de constatare a contravenţiei, aplicându-se 91 de amenzi, în cuantum de 96.360 de lei și 15 avertismente, se arată într-un raport al Poliției Locale Șelimbăr.

Cele mai multe contravenții, 64, se referă la prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 28/2013, privind aprobarea Regulamentului referitor la buna gospodărire a comunei Şelimbăr (deşeuri, staţionare pe spaţiul verde, noroi pe carosabil, deversare ape menajere şi dejecţii ş.a.), 15 la Legea nr. 61/1991, republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (lăsarea liberă a animalelor, refuz de legitimare, prostituţie, minor fără supraveghere, consum de alcool pe domeniul public), 15 la Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Conform Legii Poliţiei Locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Poliţia Locală are atribuţii în domeniile ordinii şi liniştii publice, precum şi pazei bunurilor, circulaţiei pe drumurile publice, disciplinei în construcţii şi afişajului stradal, protecţiei mediului, activităţilor comerciale şi evidenţei persoanelor.

Serviciul Poliţia Locală Şelimbăr este format dintr-un şef serviciu, un responsabil de disciplina în construcţii şi afişajul stradal (compartiment existent din luna septembrie a anului 2017), patru poliţişti locali cu activitate de teren (operativi de la începutul anului 2018) şi un poliţist local cu atribuții de pază, având postul la intrarea în sediul Primăriei.

Teritoriul de competenţă este comuna Şelimbăr, cu cele patru sate componente: Şelimbăr, Veştem, Mohu şi Bungard.

Polițiștii locali patrulează zilnic în toate localităţile comunei, soluţionează petiţii, constată contravenţii şi sancţionează persoanele care se fac vinovate de acestea. De asemenea, un aspect important al muncii de Poliţie Locală este și prevenirea faptelor antisociale.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.