Controale riguroase în Sibiu pentru siguranța alimentelor înainte de Paște

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, autoritățile din județul Sibiu au intensificat măsurile pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și pentru protejarea sănătății publice. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu a inițiat controale riguroase în conformitate cu reglementările Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Aceste acțiuni au fost menite să asigure siguranța produselor alimentare disponibile pe piață.
Abatoare autorizate
Pentru sacrificarea mieilor, au fost stabilite abatoare autorizate unde se respectă toate normele de sigurătate sanitar-veterinară. DSVSA a verificat aceste unități, având în vedere creșterea cererii de carne de miel de Sărbători.
O parte din controalele efectuate vizează și piețele, unde comercianții de produse alimentare sunt supravegheați pentru a se asigura că respecți standardele necesare de igienă și calitate. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru a preveni eventuale toxiinfecții alimentare care s-ar putea răspândi în rândul consumatorilor.
Informațiile din articol sugerează un angajament ferm din partea autorităților locale de a menține un mediu sigur pentru consumatori în perioada festiva, printr-o monitorizare atentă a abatoarelor și piețelor din județul Sibiu.
Sursa: [Ora de Sibiu](https://www.oradesibiu.ro/2025/04/10/lista-cu-abatoarele-autorizate-in-sibiu-pentru-sacrificarea-mieiilor-de-paste-dsv-a-facut-controale-si-in-piete/)