Primăria Șelimbăr investește aproape 3 milioane de lei în modernizarea străzii Trifoiului

Municipalitatea comunei Șelimbăr a inițiat procedura de selecție a unei firme pentru realizarea lucrărilor de modernizare a străzii Trifoiului, cu o valoare totală a proiectului de aproape 3 milioane de lei. Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la data de 26 aprilie. Procesul de selecție va implica evaluarea ofertelor primite de la diverse companii interesate și atribuirea ulterioară a contractului către firma selectată, conform unui comunicat oficial.

Modernizarea străzii Trifoiului va implica lucrări pe o lungime de aproximativ 730 de metri. Partea carosabilă va fi extinsă și va avea o lățime cuprinsă între 4 și 6 metri, cu două benzi de circulație, prioritate fiind acordată sensurilor de mers în zonele cu lățime redusă a carosabilului. De asemenea, se va construi un trotuar pe partea stângă a străzii, cu o lățime de 1,20 metri, pentru siguranța pietonilor. Va fi amenajată și o zonă de parcare laterală conform standardelor, iar în locurile cu lățime insuficientă a carosabilului, acesta va fi lărgit pentru a permite accesul mașinilor de intervenție.

Lucrările vor include și modernizarea rețelelor de canalizare pentru apa menajeră și pluvială. Toate clădirile vor fi integrate în sistemul de canalizare pentru apele uzate, iar lucrările hidroedilitare vor implica instalarea de cămine de vane, hidranți subterani și branșamente de apă. Se va crea o rețea de canalizare pluvială, cu guri de scurgere amplasate strategic pentru o evacuare eficientă a apei. În total, vor fi instalate 40 de racorduri pentru canalizarea menajeră și 17 camine de vizitare pentru rețeaua de canalizare pluvială.

Aceste modernizări vor aduce beneficii semnificative comunității, îmbunătățind atât infrastructura rutieră, cât și gestionarea apelor uzate și pluviale.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.