Se schimbă vremea. Sibiul sub cod galben de vânt puternic până marți

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică pentru anumite regiuni din România, în contextul unei creșteri semnificative a vântului și posibilelor vijelii.

Codul portocaliu este valabil în intervalul de timp cuprins între ora 08:00 și ora 18:00 în data de 2 aprilie. Intensificările susținute ale vântului vor afecta mai ales județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani. De asemenea, după-amiaza, vitezele vântului vor crește și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zonele continentale ale județelor Constanța și Tulcea. Se estimează că vitezele vântului vor atinge în general între 80 și 85 km/h, iar în zonele montane, rafalele vor depăși chiar și 120 km/h.

Codul galben este valabil în două intervale distincte. Primul interval este între ora 20:00 în data de 1 aprilie și ora 08:00 în data de 2 aprilie. Fenomenele vizate includ intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. Cel de-al doilea interval este între ora 08:00 și ora 22:00 în data de 2 aprilie, când intensificările ale vântului și vijeliile vor fi resimțite în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

De asemenea, în zonele montane înalte, în general la altitudini de peste 1600 m, se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.