Viața mijlocașului francez Mickaël Panos de la CSC Șelimbăr la Sibiu – ”Un oraș minunat. Oamenii sunt foarte buni””

Mickaël Panos, 27 de ani, a venit de la Miercurea Ciuc la Sibiu și este unul dintre oamenii de bază ai lui Claudiu Niculescu la liderul ligii secunde, CSC Șelimbăr. Parizianul a explicat pentru GSP.ro de ce are motivație să joace pentru locul 1 chiar dacă echipa nu are drept de promovare și cum și-a schimbat percepția despre România.

Mickaël Panos, 27 de ani, este unul dintre oamenii de bază ai liderului ligii secunde, CSC Șelimbăr. Parizianul a sosit în iulie 2023 în Sibiu după un an petrecut la Miercurea Ciuc. Mijlocașul central poate evolua la nevoie ca stoper, în afara sezonului la FK Csikszereda, a mai evoluat, în Franța natală, St. Etienne B și Chateauroux B, în Cipru, la Pafos și Paralimniou, și în Albania, la Vllaznia.

Panos este unul dintre titularii sibienilor. Printre calitățile sale sunt și fazele fixe. Antrenorul francezului, Claudiu Niculescu, a fost cel mai redutabil executant de lovituri libere la nivelul campionatului românesc.

„Da, da, am aflat ce fotbalist important era. Golul marcat împotriva lui Real Madrid a fost minunat (n.r. într-un amical de lux al lui Dinamo). Ca om și ca antrenor, este o persoană extraordinară. De asemenea, pentru noi este foarte important să terminăm în top pentru antrenorul nostru și pentru staff.

Mickael este de aproape doi ani în România. După Miercurea Ciuc, locuiește acum la Sibiu, Șelimbăr fiind o micuță urbe în apropiere.

„Viața în Sibiu este extraordinară, trăiesc într-un oraș minunat. Sibiu este foarte frumos. Avem o comunitate foarte strânsă, mulți colegi locuim aproape, ne strângem, cu familiile. De aceea atmosfera este foarte bună.

Îmi place șnițelul. E românesc? Nu e românesc? Dar e foarte bun.

Oamenii sunt nebuni! (râde) Într-un fel foarte bun. Oamenii sunt foarte buni. Ei realizează că sunt străin, că nu pot vorbi româna atât de bine pe cât o vorbesc, dar găsim o cale de comunicare.

Știam despre fotbal în legătură cu România, despre Mutu, Tătărușanu, Bănel Nicoliță, fiindcă am jucat la St. Etienne.

Despre țară nu știam prea multe lucruri. Da, știu imaginea României în afară… OK, în Franța sunt mulți oameni care stau pe marginea drumului și cer ajutor, dar eu nu-i asimilez ca români. Românii sunt foarte buni și mă tratează bine.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.