Intervenții minim invazivă pentru cancerul de sân la Spitalul Județean Sibiu cu aparatură de ultimă generație

Pacientele diagnosticate cu cancer de sân care aleg să se trateze în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu beneficiază de acum de terapie chirurgicală minim invazivă, cu ajutorul unei aparaturi ultramoderne. 

Este vorba despre tehnica ganglionului santinelă, o abordare chirurgicală modernă utilizată în tratamentul chirurgical al cancerului de sân, cu scopul de a evita, în siguranță, excizia ganglionilor axilari. Cele două echipe de chirurgie oncologică ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conduse de Prof. Dr. Ciprian Tănăsescu – Clinica Chirurgie I și Conf. Dr. Dan Bratu – Clinica Chirurgie II, au efectuat cu succes ieri, 5 martie 2024, primele două astfel de intervenții chirurgicale, cu ajutorul aparaturii achiziționate.

Tehnica ganglionului santinelă, folosind ICG, are beneficii extrem de importante pentru pacientele cu cancer de sân, fiind folosită în toate centrele oncologice moderne din lume. Printre avantajele acestei intervenții minim invazive se numără incizia mică, recuperarea postoperatorie mult mai rapidă, sechele postoperatorii minime, evitarea apariției limfedemului post operator, a dificultăților de mobilizare a brațului, toate acestea fără a renunța la principiile de terapie oncologică.

Tehnica este folosită de acum la pacientele cu indicație, la momentul actual existând atât dotarea necesară, cât și experiența necesară a echipelor operatorii.

Aparatul folosit pentru această intervenție este parte integrantă a unui turn laparoscopic cu linie video Full HD și IR, instrumentar și două unități electrochirurgicale (cu ultrasunete și fuziune tisulară), achiziționat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu suma de 849.500 lei + TVA.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.