Creșterea dramatică a deceselor în accidentele rutiere din Sibiu: Zeci de morți în 2023

Județul Sibiu a înregistrat o creștere a numărului de accidente de circulație ușoare în 2023, cu un total de 490 de accidente, cu 11% mai mult decât în anul precedent. De asemenea, numărul de persoane rănite în accidente ușoare a crescut cu 17,5%, la 720 de persoane.

Pe de altă parte, s-a observat o scădere a numărului de accidente rutiere grave, cu 13,4%, la 77 de accidente. Cu toate acestea, numărul de decese a crescut cu 6,45%, la 31 de persoane. De asemenea, s-a înregistrat o scădere a numărului de persoane rănite grav, cu 30%, la 54 de persoane.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate pietonilor și indisciplina pietonilor.

Este importantă o abordare proactivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor tragice ale acestora. Măsuri precum campanii de educare a șoferilor și pietonilor, îmbunătățirea infrastructurii rutiere și intensificarea controalelor din partea poliției pot contribui semnificativ la creșterea siguranței rutiere.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.