ITM Sibiu, controale la saloane de înfrumuseţare din Sibiu: O amendă de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată

ITM Sibiu a făcut verificări la coafoare şi saloane de înfrumuseţare.  În perioada 17.01.2024-20.01.2024 I.T.M. Sibiu a desfăşurat Campania naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii din Sibiu care îşi desfăşoară activitatea în domeniile Coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare şi Activităţi de întreţinere corporală.

În perioada de desfăşurare a campaniei, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 47 controale în domeniul relaţiilor de muncă. Pentru neconformităţile identificate, s-au dispus 31 de măsuri de remediere, 15 avertismente scrise şi au aplicat un număr de 2 sancţiuni contravenţionale, respectiv o amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei aplicată pentru identificarea unui salariat care presta activitate având contractul individual de munca suspendat şi cea de-a doua în valoare de 1500 lei pentru neacordarea repausului săptămânal conform prevederilor Codului Muncii.

Cele mai frecvente neconformităţi constatate au fost: neîntocmire dosar personal, angajatorul nu ţine evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orelor de începere şi de sfârşit a programului de lucru la locul de muncă; neacordarea repausului săptămânal; neutilizarea modelului cadru al Contract Individual de Muncă; transmitere date eronate in Revisal.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.