Voucherele pentru energie prelungite până la 31 martie 2024

Cei aproximativ două milioane de români care beneficiază de vouchere pentru energie electrică și termică au mai mult timp să le folosească. Valabilitatea acestor vouchere a fost prelungită până la 31 martie 2024, față de data inițială de 31 decembrie 2023.

Voucherele au o valoare totală de 1.400 de lei și pot fi folosite pentru plata facturilor la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze naturale, butelie de gaz, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleți, brichete, combustibili lichizi sau solizi, scrie ObservatorNews.

Pentru a folosi voucherele, beneficiarii trebuie să le încarce pe cardurile pe care le-au primit de la Poșta Română. Încărcarea se poate face prin intermediul aplicației MyEnel, MyElectrica sau MyGaz, sau direct la ghișeele Poștei Române.

Prelungirea valabilității voucherelor pentru energie este o măsură importantă de sprijin pentru familiile vulnerabile, care se confruntă cu creșterea prețurilor la energie.

Această măsură a fost aprobată în urma unor consultări cu Comisia Europeană.

În acest mod, familiile vulnerabile au mai mult timp să își plătească facturile la energie și să facă față creșterii prețurilor.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.