Percheziții la Șelimbăr: Administrator de firmă, suspectat de delapidare de 2,7 milioane de euro

În data de 14 noiembrie 2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat percheziții la două locații din municipiul Sibiu și Șelimbăr.

Perchezițiile au fost dispuse în legătură cu o investigație penală în curs, în care administratorul unei societăți comerciale pe acțiuni din județul Sibiu, la care unitatea administrativ-teritorială comuna Șelimbăr avea calitatea de acționar, este acuzat de spălare de bani și delapidare.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2018-2020, administratorul societății și-a însușit contravaloarea unor bunuri imobile ale societății, cauzând acesteia un prejudiciu total de aproximativ 13,55 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 2,76 milioane de euro.

Pagubele au fost create prin vânzarea imobilelor la prețuri subevaluate unor persoane fizice și juridice interpuse artificial de administrator în lanțul de tranzacționare.

Procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor măsuri asigurătorii.

Prezumția de nevinovăție

În conformitate cu Codul de procedură penală, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de lege, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului. Această etapă nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Prin urmare, până la pronunțarea unei hotărâri definitive de către o instanță de judecată, administratorul societății comerciale este considerat nevinovat.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.