Investiție de aproape 500.000 de euro la Șelimbăr — Se construiește un nou centru comercial

Un nou centru comercial, format din trei corpuri de clădire, vă răsări pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr, în apropiere de Shopping City Sibiu. Investiția este estimată la 450.000 de euro. Lucrările au început deja, iar muncitorii sunt în teren.

Centrul comercial va fi construit în Șelimbăr, în imediata vecinătate a Sibiului și a drumului E68, în zona Shopping City. Vor fi ridicate, practic, trei corpuri de clădire cu destinația de spații comerciale, ce vor avea un regim de înălțime Parter și P+Er. Potrivit memoriului de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) în vederea obținerii autorizației necesare, principalele funcțiuni ce se vor găsi aici sunt: spații comerciale de închiriat, precum showroom, farmacii, magazine, cafenele. Pe lângă acestea, vor fi amenajate și vestiare și grupuri sanitare. 

La parter vor fi prevăzute o casă a scării pentru acces la etaj și patru spații comerciale separate, fiecare având o sală de vânzare, un vestiar, grup sanitar și spațiu de depozitare. La etajul retras vor fi prevăzute spații necesare funcționării unei mici cafenele (sală de vânzare, toalete, depozitări, chicinetă) și două terase exterioare circulabile.

„Având în vedere că orașul Sibiu și zonele limitrofe lui au cunoscut, în ultima perioadă, un avânt economic, regiunea a cunoscut o creștere demografică, bazată în mod special pe relocare, construirea unor spații comerciale este justificată”, se arată în memoriul depus la APM. 

Centrul comercial va dispune de 20 de locuri de parcare supraterane exterioare, pe parcela proprie, cât și douăsprezece locuri supraterane exterioare pe parcela de vis-a-vis a centrului comercial Shopping City Sibiu, conform unui contract de comodat. 

Accesul către centrul comercial se va face prin strada Doamna Stanca. Un acces suplimentar se va asigura și prin strada de legătură nou creată dintre platforma Shopping City și strada Doamna Stanca, fiind un drum privat. 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.