Prima zi de Bacalaureat la Sibiu – Zeci de candidați nu s-au prezentat la proba de Limba Română

Luni, 26 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. La nivelul județului Sibiu din totalul de 2.324 de candidați înscriși la această probă, au fost prezenți 2.274 candidați (97,85%), iar 50 candidați (2,15%) nu s-au prezentat la examen.

Pe tipuri de subiecte situația este următoarea:

  • Limba și literatura română, real: 1.655 candidați înscriși, din care 1.619 (97,82%) candidați prezenți și  36 (2,18%) candidați absenți;
  • Limba și literatura română, umanist: 669 candidați înscriși, din care 655 (97,91%) candidați prezenți și 14 (2,09%) candidați absenți.

Subiectul și baremul de evaluare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • marți, 27 iunie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
  • miercuri, 28 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)
  • joi, 29 iulie – limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate luni, 3 iulie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 3 iunie 2023 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate VINERI, 7 iulie 2023.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.