VIDEO Percheziții la Sibiu – Închiriau mașini în străinătate și le vindeau în România cu acte false

Polițiștii fac marți percheziții în patru județe din România într-un dosar penal de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Anchetatorii au stabilit că mai multe mașini închiriate din alte țări au fost vândute, cu acte false, în România, scrie Mediafax.

Șase percheziții se desfășoară marți în județele Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin și Gorj. Acestea sunt făcute de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„În cauză, s-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule. Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare”, a anunțat Poliția.

Prejudiciul este de 1.800.000 de lei, au stabilit anchetatorii. Polițiștii au indisponibilizat 18 autoturisme.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.