FOTO Primăria Șelimbăr va construi o creșă ultra modernă în cartierul Tineretului – Investiție de peste 15 milioane de lei

O creșă în care urmează să se formeze trei grupe de copii între 0 și 3 ani urmează să fie construită în Șelimbăr, în cartierul Tineretului.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a trecut de votul consilierilor locali, astăzi, terenul fiind deja trecut în proprietatea Companiei Naționale de Investiții (CNI), pentru a fi demarate procedurile de licitație și construcție.

”Suntem prinși pe lista sinteză a CNI, iar sursa finanțare este bugetul Companiei Naționale de Investiții. După acest pas, urmează doar ca CNI să realizeze licitația pentru construcția clădirii”, a declarat primarul Marius Grecu.

Capacitatea creșei va fi de 44 de locuri, în 3 grupe corespunzatoare categoriilor de vârsta:

  • Nucleu grupa mică (vârsta 0-1 ani) – 9 copii;
  • Nucleu grupa mijlocie (vârsta 1-2 ani) – 15 copii;
  • Nucleu grupa mare (vârsta 2-3 ani) – 20 de copii.

”Nu ne vom opri aici în construcția de obiective pentru educație. Suntem în curs de identificare a unui teren pe strada pictor Brana, deoarece acolo intenționăm să construim o școală”, a mai spus Marius Grecu.

Investiția CNI în creșa din Șelimbăr este estimată la 15,73 de milioane de lei cu TVA inclus, iar construcția se va ridica pe un teren de 2.127 mp. În total, creșa va avea 1.546 mp, cu subsol, parter și un etaj. De asemenea, aici vor fi spații verzi, alei pietruite și spații de joacă pentru copii.

Primește știrile in timp real

1 Comentariu
  1. Dorel spune

    Eterna problema: se VOR face, se VOR construi, se VA propune. Totul se intampla in viitor.
    Ce frumoase ar fi fost vestile: S-A dat in folosinta, se FOLOSESTE deja ….
    E incredibil cate povesti despre povesti se vehiculeaza in spatiul public.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.