Recomandările ISU Sibiu pentru evitarea unor incidente nedorite de Paşte

În acest sfârșit de săptămână, credincioșii catolici vor sărbători Paștele Catolic, iar cei ortodocși Duminica Floriilor, prilej cu care, pompierii sibieni vor monitoriza permanent, dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

Pompierii sibieni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Premergător acestui weekend, inspectorii de prevenire efectuează controale tematice, la lăcașurile de cult din județul Sibiu, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși.

Personalul Inspecției de Prevenire a avut și are în atenție, respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesar respectarea unor reguli:

  • Lumânările și candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea materialelor textile sau a altor materiale ușor inflamabile
  • În nici o situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate, și nu adormiţi cu lumânările aprinse;
  • Nu blocați cu autoturismele căile de acces la lăcașurile de cult;
  • Să menţineți uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase;

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.