Cutremur de peste 5 grade în România. S-a simțit și la Șelimbăr

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a avut loc luni la ora 16.58 în județul Gorj, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit INCDFP, cutremurul a avut loc la ora 16.58 în Oltenia, județul Gorj, transmite Mediafax.

Acesta a avut magnitudinea de 5,2 și s-a produs la adâncimea de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 102 km de Sibiu, 107 km de Craiova, 137 km de Pitesti, 166 km de Timisoara, 179 km de Cluj-Napoca, 183 km de Arad, 196 km de Brașov.

IGSU, după cutremurul de 5,2: Nu au fost primite apeluri la 112 și nu au fost semnalate pagube

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a anunțat Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență (IGSU) după cutremurul de 5,2 produs luni după-amiaza în județul Gorj.

„În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a transmis IGSU.

Instituția transmite că, în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

„Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, a mai transmis IGSU.

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a avut loc luni la ora 16.58 în județul Gorj, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.